Clubweekend

clubweekend webMaar liefst 31 deelnemers kwamen eind april naar het Hochsauerland voor het allereerste clubweekend ooit van de ES OnSight. Behalve om te klimmen in de groeve bij Warstein was het weekend ook bedoeld als gezellig samenzijn. De accomodatie bleek hiervoor perfect, het Hochsauerlandhaus van de DAV is een luxe alpenhuis met een grote recreatiezaal waar de usual suspects tot in de vroege uurtjes hun diepzinnige gesprekken voerden...

Zij die kwamen om te klimmen vertrokken zaterdag om 9 uur naar de klimgroeve bij Warstein. De goed behaakte routes hier variëren van niveau 4 tot 9 met enkele en dubbele touwlengtes, zie ook de topo. Geen van de deelnemers had hier ooit eerder geklommen en de reacties waren positief: 'verrassend leuk', 'uitdagend'. Doordat de voorspelde regen vrijwel uitbleef konden de klimmers zich hier twee volle dagen uitleven, terwijl niet-klimmers zich vermaakten met wandelen, een excursie in het mijnbouwmuseum of een bezoek aan de Warsteiner bierbrouwerij. 's Zondags werd er afgesloten met een barbeque onder een stralende zon. Foto's vind je hier.

 

Regionale Jeugd Lead #3 zaterdag 12 maart 2016

Poster templateZaterdag 12 maart NKBV regiowedstrijd Jeugd Lead #3 in Arqué
Organisatie: ES OnSIght samen met Arqué klimcentrum.

Met kadootje voor elke deelnemer en een dagprijs voor de winnaars!

Tijdschema:

10.00 aanmelden start en max
10.45 sluiting aanmelding start en max
10.45 briefing deelnemers door hoofdjury
11.00 start wedstrijd start en max
13.00 aanmelden mid
13.45 sluiting aanmelding mid
13.45 briefing deelnemers door hoofdjury
14.00 eind start en max met direct aansluitend prijsuitreiking
14.00 start mid
17.00 eind mid met direct aansluitend prijsuitreiking

Inschrijven: http://was2.shiftf5.nl/competitions/3235

Adres: 
Arqué Klimcentrum
J.J. van Deinselaan 20
7541 BR Enschede
The Netherlands
Tel.: +31 (0)53 - 4340488

Complimenten voor ES On Sight tijdens jeugd lead CDE

ManonZondag 30 augustus hield de NKBV bij Arqué de eerste landelijke jeugd lead wedstrijd CDE van 2015. Spannend was het niet alleen voor de deelnemende kinderen in de leeftijd van 7 tot 13 jaar, maar ook voor de organisatie. Voor het eerst namelijk bracht de NKBV in samenwerking met ES On Sight een nieuw format in de praktijk. In deze opzet worden er zes routes geklommen in plaats van twee en is er geen finale. Bovendien is de E-categorie toegevoegd, zodat kinderen nu al vanaf hun 7-de jaar ervaring kunnen opdoen bij nationale wedstrijden. Door de nieuwe opzet krijgen de jonge klimmers veel meer kansen om een goed resultaat te behalen, de nadruk ligt daarmee meer op het routes klimmen en minder op het wedstrijdelement, aldus wedstrijdcoördinator Tim van der Linden van de NKBV. Gevraagd naar zijn algehele indruk van de dag, was hij zeer positief over de inzet van onze club. “De vereniging ES On Sight heeft een goede wedstrijd neergezet, ik kon aan de kinderen zien dat ze waren uitgedaagd door de gevarieerde routes. Ook de gastvrijheid viel op, we maken niet vaak mee dat er ijsjes voor iedereen zijn en dat de juryleden heerlijke broodjes krijgen aangeboden. Jullie zijn echt een actieve vereniging met veel vrijwilligers.“

Podiumplaatsen jeugdleden op NJK Boulder

SamDe NKBV organiseert in samenwerking met de Nederlandse boulderhallen een nationale competitie voor de jeugd. Maar liefst 11 jeugdklimmers van ES On Sight nemen in 2015 aan deze competitie deel: Sten van Vliet en Victor Bakker in de categorie jongens A (1998-1999) en Diederik Blaauwhof in de categorie Junioren. Bij de meisjes A zijn dat Yuan de Rozario en Bo Nederkoorn. Bij de meisjes B (2000 en 2001) Laura Knops en Nadia Kleinsman en bij de meisjes C (2002 en 2003) boulderen Li-San Boorsma, Manon Knops, Sam Swalué en Nina Schilderman. En Natasha Mast doet mee in categorie D. Voor de actuele stand kijk op de website van de NKBV.

Op zondag 28 juni streden de 8 beste jongens en 8 beste meisjes per jeugdcategorie om de landstitel. Sten van Vliet eindigde als derde en Sam Swalué op de eerste plaats! bekijk de uitslagen.

Jeugdkamp 'On the Rocks' 2015

 MG 9831Klimmen op echte rotsen, een hele goede manier om je techniek te verbeteren en daarom ook de hoofdactiviteit van het jeugdkamp. 22 kinderen van 8 tot 15 jaar deden mee. Op zaterdag klommen we in het Brumleytal, de voormalige steengroeve bij Ibbenbüren. Jos en Tineke hadden zeven touwen uitgehangen waar iedereen veilig aan kon klimmen. De rotswand daar heeft een lekkere structuur. Behalve verticale routes van niveau 3 tot en met 7, heb je spannende schuine platen waar je op wrijving omhoog kunt lopen. We kampeerden bij een boer, met een zelfgebouwd primitief toilet, een HUDO, maar o, wat zat ie lekker! Op zaterdagavond deden we een smokkelspel in het bos. Op zondag kon iedereen zich uitleven op de klimwand in het Aaseebad en lekker deinen op de golven. Kijk op de pagina 'Foto's' voor een impressie!